16 Kasım 2016 Çarşamba

OYALAMA İSTEMİYORUZ KADRO İSTİYORUZ


Hükümetten taşeron şirket işçilerine; orta vadede bir kadro çalışması yapılmayacağı ve bu konuda hazırlıklarının olmadığına ilişkin açıklamalar arka arkaya geliyor. Önce orta vadeli hükümet programında bir kelime dahi taşeron şirket işçileri geçmedi, sonra üçlü danışma toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron sorununa ilişkin bir çözüm önerisi sunmadı.
Son olarak ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada taşeron işçilere “kadro vaadinin” yerine getirilmesi için çalışmaların tamamlanmadığını, “son noktaya gelinmediğini” açıkladı.

Seçim meydanlarında taşeron şirket işçilerine kadro vaat edenler, iktidara gelir gelmez önce taşeron uygulamasından beter ne olduğu belli olmayan “sözleşmeli personel” lafları etti, gelen tepkiler sonucu ise geri çekmek zorunda kaldı.
Bir yılı aşkın bir süre önce bu vaatler verilmesine rağmen taşeron şirket işçilerinin kadro talebine ilişkin olumlu tek bir adım atılmadı. Bu konunun muhatapları sosyal taraflarla görüşülmedi, önerilerimiz dikkate alınmadı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un açıklamasından anlaşılıyor ki hükümet taşeron şirket işçilerine kadro vaadini rafa kaldırdı.
Artık Boş Sözlerle Oyalanmak İstemiyoruz!
Bir yılı aşkın bir süredir taşeron şirket işçilerine yönelik kadro çalışmaların tamamlanmadığına ilişkin sözler de gösteriyor ki; hükümet seçimlerde bu vaadi verirken hiçbir çalışma yapmamıştır. Yani boş bir vaatte bulunulmuştur. Oy için taşeron şirket işçilerinin umutlarıyla oynanmıştır.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamayla hükümetin taşeron şirket işçilerine bakışını da ortaya koymuştur. Numan Kurtulmuş;“öyle bir uygulama yapmak durumundayız ki; hem vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayalım hem de devletin çekemeyeceği bir yükü kamunun üzerine koymayalım.” diyerek taşeron şirket işçilerini hükümetin bir yük olarak gördüğünü ifade etmiştir.
Bir yük varsa o yükü taşeron şirket işçileri taşımaktadır. Kamuya hizmet üreten taşeron şirket işçilerinin üzerindeki yük; işçilerin emeği üzerinden ceplerini dolduran taşeron şirketlerdir.
Tüm taşeron şirket işçilerine ayrımsız-kayıtsız-şartsız kadro hakkı için mücadeleye devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder