5 Ağustos 2016 Cuma

DİSK'İN 3 ACİL TALEBİNDEN BİRİ ;"TAŞERON İŞÇİLERE KAYITSIZ ŞARTSIZ KADRO!"

DİSK "İşçilerin 3 Acil Talebi Var!" diyerek başlattığı kampanyada Taşeron işçilere kayıtsız şartsız kadro!   Kıdem tazminatıma dokunma!   Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi’ne hayır! denildi.
DİSK taşeron işçilere kayıtsız şartsız kadro talebiyle ilgili olarak şunları ortaya koydu;


Hükümet önce “Özel Sözleşmeli Personel” adı altında başka bir güvencesiz çalıştırma biçimini taşeron işçilere dayatmaya kalktı. Taşeron işçilerin kazanılmış haklarını gasp eden ve güvencesiz çalıştırmayı sürdüren bu düzenleme, yoğun tepkiler üzerine geri çekildi. Taşeron işçilerin mücadele ederek ve mahkemelerde kazandıkları kadro hakkının tanınması belirsiz bir zamana ertelendi, rafa kaldırıldı. Seçimlerin üzerinden 7 ay geçti, ne mahkeme kararlarına uydular ne seçimlerde verdikleri sözü tuttular.


"Kamu hizmeti üreten yüzbinlerce işçi hukuksuz ve hileli bir biçimde, kesinleşmiş yargı kararları çiğnenerek taşeron işçisi (alt işveren işçisi) olarak çalıştırılmaya devam ediyor. Taşeron işçileri kadroya alarak hukuksuzluğa son vermek bir seçim vaadi olamaz. Hukuksuzluğa kayıtsız, şartsız, hemen şimdi son vermek hükümetin görevidir!" diyen DİSK; kamu hizmeti kadrolu kamu çalışanları  tarafından üretilmeli, kamuda taşeron işçi olarak çalışanların tümü herhangi bir ön koşul olmaksızın derhal ve tüm kazanılmış haklarıyla birlikte kamu işçisi olarak kadroya alınmalıdır." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder