28 Aralık 2015 Pazartesi

İZMİR'DE İŞÇİLER TÜM TAŞERON İŞÇİLERE KADRO İSTEDİ.


 İş güvencesinin kaldırılmasının ve kıdem tazminatlarının gasp edilmeye çalışılmasının gündemde olduğu yürüyüşte, bölgedeki olağanüstü hal uygulamalarının durdurulması ve akan kanın son bulması da dile getirildi.
Ülke genelinde bugün birçok ilde taşerona karşı kadro talebiyle açılan stantlarda imza kampanyası, eylem ve etkinlikler düzenleyen DİSK/Genel-İş işçileri İzmir’de de bugün yarım günlük iş bırakma eylemi ve miting gerçekleştirdi. 
Genel-İş İzmir şubelerinin çağrısıyla, sendika binasının önünde toplanan on binlerce işçi Gündoğdu alanına yürüdü.

“Geleceğimiz için taşerona hayır, kadroya evet”, ‘Elimiz taşeronların yakasında’, ‘Söz verdiniz, işçi cinayetlerine köleliğe son, taşerona kadro’ ,‘Taşeron işçilerine kadro istiyoruz’ ve ‘Saray savaş işçiler barış istiyor’ pankartları eşliğinde başlayan yürüyüş işçilerin  ‘AKP halka hesap verecek’, ‘Taşerona köle olmayacağız’, ‘Kıdeme uzanan eller kırılsın’ ve ‘Susma haykır, taşerona başkaldır’, ‘Yaşasın Halkların Kardeşliği’ ve ‘Yaşasın İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği’ sloganları ile devam etti.
Emek ve meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden milletvekilleri ve temsilcilerin de destek verdiği mitingde Sendikamız Genel Başkanı Remzi Çalışkan’da bir konuşma yaptı.
Çalışkan konuşmasında, Türkiye’de toplumsal eşitsizliğin arttığı, siyasette gerilimin ve çatışmanın yaşandığı insanların, huzursuzluğa, mutsuzluğa ve kutuplaştırılmalara maruz kaldığı bir dönemde olduğumuzu belirttiği konuşmasında taşeron işçilerine kadro verilmesi, Doğu ve Güneydoğu’da süregelen olağanüstü hal ve akan kanın durdurulması başta olmak üzere çeşitli konularda Sendikamızın görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.